Hoe ik met mijn webshop ben begonnen!

Hey,

Mijn naam is Philippe Vos en ik ben trotse eigenaar van www.airco-webshop.be. Het webshop idee is gekomen doordat ik online meer visibiliteit wou creëren en dit niet met zo een traditionele website.


De volgende aspecten die ik nu laat zien waren de voorwaarde van een geslaagde webshop :-).


Het idee:

Een webshop waar men uiteraard airco's op kan kopen in een brede waai van aanbod, maar vooral waar men online afspraken kan maken en meer informatie kan inwinnen over het aspect airco kopen.


Service:

Ik vind het heel belangrijk om eerst ter plaatsen eens te komen kijken alvorens ik een offerte opmaak. Dit is om een goede inschatting van werkuren te kunnen maken en te bekijken welk type toestel en vermogen nu best past bij elke ruimte. Mijn plaatsbezoeken zijn volledig gratis en vrijblijvend! Op deze manier hoop ik iedere klant te kunnen helpen met zijn of haar situatie.


Prijs:

Mijn prijzen zijn transparant en kunnen terug gevonden worden op de winkel-pagina. Met momenten zullen er promoties op home pagina worden voorgesteld en via campagnes worden gepromoot. Mijn prijzen zijn garant voor kwaliteit!

De prijs van een airco installatie begint al vanaf 1500€/incl. btw maar naargelang het aantal kamers en de grote van deze kamers kan de prijs rap oplopen naar 3000€/incl btw of meer.


Hoe ben ik er aan begonnen?

Door prijs te vragen aan verschillende website bouwers was ik onaangenaam verrast door de prijs van een webshop. Deze liep al snel op naar duizenden euro's. Dus ik moest opzoek gaan naar een alternatief.


Wix?!?

Via youtube kwam ik in contact met Wix, een website bouwer waar je alles naar jou zin kon veranderen en aanpassen. En het beste van al.... GRATIS ( tot je website klaar is natuurlijk). Ik was verkocht aan het concept en begon met mijn website op te maken. In het begin was het wat knippen en plakken, producten toevoegen, spelen met de prijzen enz...


Na een tijde begon het vorm te krijgen en wist ik of ik er mee verder moest gaan of niet... en ik ging verder :-)


Uren tot in de nacht was ik aan het aanpassen en aan het zoeken tot hij klaar was! "Top"

Een tevreden klant over Wix was geboren en nu nog online gooien.


Het kiezen van een geschikte domein lag voor de hand omdat deze nog vrij was. www.airco-webshop.be deze heb ik eerst gecheckt via dns en dan via een hosting bedrijf gekocht, deze kon ik dan eenvoudig overzetten naar mijn Wix account (gewoon stapjes van wix volgen) en dan moest ik nog een keuze maken uit de betaalpakketten van Wix zelf. Ik heb hier de keuze gemaakt voor het commerce pakket voor een webwinkel.


In een volgend artikel ga ik het hebben over mijn SEO-optimalisatie en hopelijk zien we elkaar daar terug!


125 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven